Publicat: 22 Noiembrie, 2017 - 17:16

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi acordarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti" domnilor Eugen Valentin Patru - caporal,  Daniel Porumb – plutonier major in retragere si domnului Dorin Petrut- colonel in retragere, in semn de recunoastere pentru eroismul si daruirea de care au dat dovada in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.

Tot astazi, consilierii generali au aprobat si un alt proiect de hotarare prin care fostul portar de fotbal al Romaniei, Helmuth Duckadam, primeste titlul de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti".

Cele patru proiecte au fost aprobate in unanimitate.

 Primarul General, Gabriela Firea:  

„Propunem Consiliului General acordarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti" domnilor Eugen Valentin Patru - caporal,  Daniel Porumb – plutonier major in retragere si domnului Dorin Petrut- colonel in retragere, in semn de recunoastere pentru eroismul si daruirea de care au dat dovada in teatrele de operatii din Irak si Afganistan. In mod simbolic, ceremonia de decernare a acestor distinctii va fi organizata pe 1 decembrie, dupa parada militara.

De asemenea, propunem acrodarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti" unui alt militar in rezerva, care insa nu s-a facut remarcat pe campul de batalie, ci pe terenul de fotbal. Este vorba despre legendarul portar Helmuth Duckadam, eroul finalei de la Sevilla, in urma careia Steaua Bucuresti a castigat, in premiera pentru o echipa romaneasca, Cupa Campionilor Europeni".

 

Helmuth Duckadam este fostul portar de fotbal al Romaniei, supranumit „Eroul de la Sevilla" dupa ce in finala Cupei Campionilor Europeni cu F.C. Barcelona a aparat toate cele 4 lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso si Marcos, avand o contributie enorma la castigarea trofeului de catre Steaua Bucuresti care a castigat meciul cu 2-0.

Palmaresul sau este compus din 2 titluri nationale, o Cupa a Romaniei si o Cupa a Campionilor Europeni.

Performanta reusita de Helmuth Duckadam pe stadionul „Sanchez Pizjuan" din Sevilla este inscrisa in Cartea Recordurilor.