Publicat: 30 Iunie, 2020 - 09:06
Share

Ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a convocat o întâlnire cu ambasadorii țărilor de top ale surselor de turism și cu media internațională din Antalya, pentru a le informa despre lansarea noilor norme din programul „ReTurkey” și despre oportunitățile de a experimenta Practicile „Turismului sigur” din Turcia.

Întâlnirea „ReTurkey” a prezentat în detaliu toate măsurile de siguranță luate în cadrul „Programului de certificare a turismului sigur” - de la avion la aeroport și transferul vehiculelor la hotel. Oficialul a subliniat că Turcia este prima țară din Europa care a lansat un program de certificare a turismului sigur, care este, de asemenea, printre primele din lume în mai multe privințe.

Subliniind că Turcia trebuie să se adapteze la o nouă normă, ministrul a vorbit despre noile măsuri pe care aeroporturile hotspot le vor pune în aplicare.

În timp ce a precizat că numărul de cereri de certificare a turismului sigur și de facilități certificate au crescut rapid, ministrul Ersoy a subliniat că numărul de cazuri COVID-19 este destul de scăzut în orașele turistice: Aydın, Antalya și Muğla.

„Datorită miilor noastre de profesioniști din domeniul sănătății care lucrează aici, aceste orașe sunt, de asemenea, centre de sănătate, precum și turism”, a spus ministrul.

„Anticipând îngrijorarea călătorilor care doresc să-și petreacă vacanța în țara noastră în perioada epidemică, de la 1 iulie, am creat un pachet de asigurări de sănătate care include COVID-19. Pentru ca oaspeții noștri să se simtă confortabil, aceștia pot achiziționa o asigurare de sănătate la prețul de 15, 19 sau 23 de euro, care acoperă taxe incidentale de 3,5, respectiv 7 mii de euro ”, a adăugat el.

„Pachetele de asigurare pot fi achiziționate de la companii aeriene contractate, diverse puncte de vânzare disponibile în vecinătatea controlului pașaporturilor aeroportului sau a operatorilor de turism și a canalelor online”, a declarat ministrul.

Lansat de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia, proiectat și pus în aplicare în comun de către sectorul public și sectorul privat într-un timp record, „Certificat de turism sigur” introduce noi măsuri într-un spectru larg, de la transport la cazare, personalul instalației și pasagerii. ' starea de sanatate.

Unul dintre primele de acest gen, Programul de certificare a turismului sigur, condus de Ministerul Culturii și Turismului, a fost dezvoltat cu contribuțiile Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și în cooperare cu toți factorii interesați din industrie turcă. , Engleză, germană și rusă.( Sursa: eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: