Publicat: 6 Iulie, 2017 - 09:44

"Ar fi obligatoriu" ca Laura Codruța Kovesi să fie demisă, spune Elena Udrea, susținând că șefa DNA "a distrus încrederea" în justiția din România.

"Ar fi obligatoriu să fie demisă. Nu cred că există în lumea asta civilizată și democratică o situație în care un procuror șef în funcția în care se află doamna Kovesi ar mai rămâne în această funcție după tot ce s-a aflat despre dânsa. De la minciunile pe care le spune permanent, la relațiile neprincipiale și oculte cu clasa politică, oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârșește în funcția pe care o ocupă. A distrus pur și simplu încrederea în justiția din România. (...) Dacă atunci când vorbesc procurorii din sistem și demască aceste abuzuri nu se întâmplă nimic, nu mă bucură, mă îngrozește ce se întâmplă", a spus Udrea, joi, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se desfășoară un nou termen în cameră preliminară al dosarului privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

În legătură cu plângerea pe care dorea să o depună la Parchetul General împotriva Laurei Kovesi, Udrea a afirmat că a discutat cu avocatul ei și acesta i-a spus că instigarea la represiune nedreaptă nu se pedepsește în Codul penal.

În schimb, Udrea a anunțat că va face o plângere la Consiliul Superior la Magistraturii.