Publicat: 27 Decembrie, 2016 - 12:34
Episodul 65 : Spioană sau ofiţer sub acoperire ????

Pentru toţi cititorii mei, pentru cei avizaţi şi toţi ceilalţi, dar mai ales pentru a nu crea erori şi confuzii cu privire la acest caz deosebit de controversat şi plin de mistere şi necunoscut, despre care, cel puţin din punct de vedere jurnalistic, dar şi în calitatea mea de avocat pledant, mi-am propus să fac o anchetă, care s-ar vea finalizată cu un happy-end pentru personajele noastre principale – Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă pentru crimă, la Londra, şi victima lui, nimeni alta decât soţia lui legitimă, de origine chineză, doamna Li Hua Cao, găsită (împreună cu fiul ei de 8 ani) de anumiţi martori în postura de director adjunct al unui raion din mall-ul ALADIN din Kiev/Ucraina, cunoscută cu numele de Lucy.

O poveste frumoasă de dragoste între un domn englez pasional, evreu, şi o tănără doamnă de origine chineză, s-a sfârşit, parţial tragic, cu o condamnare pe viaţă cu posibilitatea de  eliberare condiţionată după ce execută 22 (douăzecişidoi) de ani de închisoare în regim de maximî siguranţă şi recluziune totală.

Personajul nostru principal, domnul Robert Ekaireb, multimilionar englezse îndrăgosteşte lulea de o tânără fată din China, pasionată de călătorii şi aventuri amoroase. A întâlnit-o într-un bar din capitala Irlandei – Dublin, unde lucra ca dansatoare, şi i-a căzut cu tronc! Un tânăr excentric, evreu la origine, care şi-a dorit să iasă din tiparele familiei, a insistat pentru această relaţie atipică cu o asiatică frumoasă, şi i-a ieşit. S-au căsătorit prima dată în China şi apoi în Londra-U.K.

Viaţa de familie nu a fost la fel de uşoară ca aceea de îndrăgostiţi, când nu existau obligaţii şi pretenţii bine statuate între parteneri. În schimb, în cadrul matrimonial mai apar tot felul de situaţii neprevăzute, pot apărea inclusiv copii, pe care Robert şi-i dorea din toată inima. Astfel Li Hua Cao rămâne însărcinată, urmând să nască un băiat.

Toate bune şi frumoase, numai că tânăra gravidă în anul 2016, după mai multe tenative, dispare de acasă aproape fără urmă. 

Pentru Justiţia de la Londra, respectiv Poliţie, Parchet, cei 12 juraţi şi Judecătorul de instanţă, Robert Ekaireb s-a făcut vinovat de uciderea soţiei lui, care era gravidă în 7 luni, condamnându-l pe viaţă după 7 ani de la presupusa crimă sau dispariţie ori fugă cum susţine Robert, dar şi familia lui şi mulţi, foarte mulţi  martori, care pretind că s-au întâlnit cu soţia acestuia în diferite ţări din Europa de Est, mai precis pe 19 decembrie 2013.

De atunci şi până acum Robert zace într-o închisoare de maximă siguranţă din Londra, condamnat pe viaţă în regim de recluziune totală, în timp ce doamna Li Hua Cao, presupusă moartă de Justiţia din U.K., este fugară prin Europa, după cum pretind foarte mulţi martori, unii dintre ei de o probitate morală maximă.

Provocările pentru justiţia londoneză presupun că vor continua mult timp de aici încolo.

O pistă deloc de neluat în consideraţie, ba chiar de analizat şi cercetat, ar fi apartenenţa lui Li Hua Cao la un serviciu secret, fie el chinez sau englez, de ce nu!!!

Povestea acestei tinere aventuriere provenite din China, născută într-o familie săracă de la ţară, care avea trei copii, veniţi pe lume de pe vremea când era posibil aşa ceva (în China a existat o lungă perioadă de timp interdicţia ca o familie să aibă mai mult de un copil).

Traseul pe care l-a urmat Li Hua Cao, împreună cu fratele ei, Li Ben Cao, de altfel singurul băiat în familie, a fost unul care presupune două lucruri cel puţin: în primul rând să primească aprobare pentru a părăsi China şi, în al doilea rând, să deţină sumele de bani necesare nenumăratelor călătorii făcute de ea în toată lumea. A fost în Hong Kong pe când încă nu era retrocedat Chinei de către englezi. Apoi a fost în Japonia şi în Irlanda de Nord, la Dublin, unde nu a fost trimisă la studii, şi nici în schimb de experienţă ca angajat al vreunei societăţi, ci pur şi simplu s-a angajat ca ospătăriţă în bar sau ca dansatoare într-un club de noapte din această ţară aflată la 10 mii de km. distanţă de China.

Fratele ei, domnul Li Ben Cao, s-a stabilit în Danemarca, poate – presupun eu - din aceleaşi considerente şi activităţi specifice muncii de informaţii, pentru că altfel, apare întrebarea firească pentru toţi cei de bună credinţă, şi anume : de ce nu au rămas împreună cei doi tineri fraţi, fiecare singur printre străini, în lumea largă? Cine le garanta şi le oferea o viaţă decentă în Europa?

Mi s-au părut deosebit de dubioase desele părăsiri din mediul conjudal, de lângă soţul ei legitim, Robert Ekaireb. Oare unde se ducea ea?

Tot la fel de dubioasă mi s-a părut relaţia ei foarte apropiată cu comunitatea de chinezi din centrul capitalei Marii Britanii - Londra. Ce informaţii se schimbau acolo, între ea şi diverşi conaţionali?

Cine l-a informat pe fratele ei din Danemarca despre dispariţia surorii lui de la domiciliul conjugal din Londra? Nu cumva chiar victima Li Hua Cao, de le o cartelă prepay?

De ce a fost prezentată ca o persoană aventuroasă, instabilă şi cu o personalitate puternică? Cine era interesat să-i facă o astfel de prezentare doamnei Li?

La fel de neconceput şi mari semne de întrebare sugerează răceala care există între doamna Li şi fratele ei din Danemraca, Li Ben Cao, ca şi faptul că nu s-au vizitat niciodată de când unul s-a stabilit în U.K., iar celălalt în Danemarca!

Interesantă şi ciudată este şi răceala dintre doamna Li şi sora ei din China.

Ce mai ştim, din auzite, este că cei trei copii ai familie Cao au crescut mai mult fără tată, deoarece se pare că părinţii s-au despărţit încă din perioada când copiii erau minori.

Sunt multe, poate prea multe indicii care ne fac să credem că Li Hua Cao şi fratele ei fac parte dintr-un serviciu secret!!!

Va continua.