Publicat: 29 Martie, 2020 - 12:44
Share
Urmează  noi masuri in ce priveste restrictiile pentru populatie, dar si tratamentul bolnavilor

La o saptamana de la primul deces inregistrat in Romania din cauza coronavirusului, bilantul negru a ajuns deja la 38 de morti. Creste accelerat si numarul imbolnavirilor, astfel ca ne indreptam cu pasi repezi spre 2.000 de cazuri, ceea ce ne va aduce Scenariul 4 al epidemiei.

Asta inseamna noi masuri in ce priveste restrictiile pentru populatie, dar si tratamentul bolnavilor. Pacientii cu simptome usoare vor fi lasati acasa si la ATI vor ajunge doar cei in stare critica, in timp ce medicii si asistentele cu coronavirus, dar fara simptome, vor fi chemati la munca. Se are in vedere si cresterea amenzilor pentru populatie pana la 20.000 de lei pentru cei care incalca masurile luate in stare de urgenta.

E de remarcat ca, in ciuda mesajelor autoritatilor ca avem capacitate de testare, majoritatea celor din bilantul negru au primit diagnostic de Covid-19 fie in ziua in care au murit, fie la cateva zile dupa, deci nici macar nu au apucat sa inceapa tratamentul. Mai mult, atat noul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, cat si presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spun ca nu doar numarul celor infectati ar putea fi mult mai mare, dar si al celor decedati.

In ce priveste situatia in lume, numarul total de bolnavi se apropie de 660.000, iar cel al deceselor a trecut de 30.000. Cele mai multe cazuri noi sunt, pe langa Italia, in Statele Unite si in Spania.

Tag-uri Institutii: