Publicat: 5 Aprilie, 2012 - 14:44
Share

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, Joi, la postul public de radio, că o posibilă cădere a guvernului în urma moţiunii de cenzură pregătite de opoziţie ar indica faptul că România este o ţară instabilă politic şi caracterizată de semianarhie instituţională, fiind complet dăunător la adresa stabilităţii politice şi economice.

"Dacă moţiunea are ca motiv UMF, este una dintre rarele ocazii în care există moţiune pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege. Dacă este nevoie de o moţiune pentru a prăbuşi un guvern care abia s-a instalat şi merge foarte bine, efectul strategic este nefericit, pentru că dacă trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii, o ţară în care schimbarea de guverne nu duce la altceva decât la semianarhie instituţională, cu lumea pregătită de alegeri, dar nu şi pentru a-şi face treaba. Este riscant şi complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice", a spus Ungureanu, la postul public de radio.

El a mai susţinut că o astfel de moţiune pe tema UMF nu are obiect, deoarece universitatea s-a angajat să pună în aplicare hotărârea de guvern.