Publicat: 4 Decembrie, 2016 - 18:45

Caravana Informaticii este un proiect inițiat de PIN Magazine și Facultatea de Management și IT Griffiths din Oradea care își propune să încurajeze mediul economic românesc să își susțină singura sa poveste majoră de succes.

Domeniul IT&C este unul în care am avut și avem un cuvânt de spus în dialogul tehnologic global și acest lucru trebuie cunoscut de români, în special de tinerii care își propun să aibă o traiectorie profesională realistă în raport cu lumea în care trăim.

În perioada Noiembrie — Decembrie 2016 derulăm campania 'Caravana Informaticii: Viitorul Informaticii în România', în mai multe orașe din țară. Evenimentele își propun să promoveze o activitate continuă de diseminare și conștientizare, de dezvoltare a unui spirit comunitar și în același timp conectarea trecutului cu prezentul și viitorul prin stimularea dezvoltării domeniului IT&C și al economiei digitale.

Proiectul a fost lansat la Cluj Napoca, în data de 21 Noiembrie 2016, urmând ca a cincea oprire să fie la Sibiu, luni, 5 Decembrie 2016, începând cu ora 17:00, sub forma unui eveniment public. Acesta va avea loc la Universitatea 'Lucian Blaga' — sala Aula Magna, iar intrarea va fi liberă, fiind necesară doar o confirmare a participării pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/135870866895778/ sau Caravana informaticii — Viitorul informaticii în România — Sibiu.

Vorbitori în cadrul acestui eveniment vor fi Varujan Pambuccian, Sebastian Văduva și Ovidiu Neamțu.

Varujan Pambuccian este de profesie matematician și informatician, foarte pasionat de tehnologiile de vârf și modul în care acestea influențează economia și societatea în ansamblul ei. Este profesor în cadrul Universității din București și membru al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din cadrul Parlamentului României.

Sebastian Văduva este un întreprinzător româno-american de succes cu o bogată experiență în marketing și vânzări atât în companii române, cât și americane. Dr. Sebastian Văduva este co-fondator al școlii Informale de IT și trainer pe tematici de dezvoltare a abilităților manageriale, de comunicare, de retenție și dezvoltare a talentului uman în cadrul companiilor de IT, fiind totodată un promotor vehement al antreprenoriatului. Este director al Facultății de Management și IT Griffiths din cadrul Universității Emanuel din Oradea.

Ovidiu Neamțu este fondatorul și președintele Asociației 11even, creator al programelor '11even Experiences', 'Bucurie în Mișcare România' și 'Creatori de viitor'. Este antreprenor, cu experiență în dezvoltarea de rețele de consumatori, marketing și advertising. Este unul dintre inițiatorii Festivalului de film Transilvania (TIFF), iar în decursul experienței sale a lucrat pentru clienți ca și Coca-Cola, Nestle, Nivea, Siemens, etc.