Publicat: 1 Septembrie, 2014 - 14:10
Share

Autoritățile sanitar - veterinare vasluiene au confirmat, luni, existența a trei focare de boală a limbii albastre la bovine în județ. În urma probelor prelevate de medicii veterinari s-a confirmat prezența bolii la animale din comunele Vutcani și Coroiești.

"Sunt două focare în comuna Vutcani și unul în comuna Coroiești. Am înștiințat toate instituțiile abilitate: primăriile din cele două comune, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, dar și medicii veterinari concesionari din zonele afectate, în vederea luării tuturor măsurilor care se impun în astfel de cazuri", a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, Traian Petcu.

"Expo Zoo Agroind", manifestare organizată în județul Vaslui de Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (OARZ), va fi amânată din cauza apariției bolii limbii albastre în mai multe județe din România, dar și în urma confirmării celor trei focare de boală în județ.

Evenimentul programat pentru perioada 6 — 7 septembrie trebuia să reunească crescători de ovine, caprine și bovine din județele Iași, Botoșani și Galați, invitați din Ministerul Agriculturii și autorități județene.