22 septembrie 2021

Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/amosnews.ro/httpdocs/wp-content/themes/covernews-pro/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

​​Metroul din Cluj va avea în total 19 stații, proiect finanțat prin PNRR

High speed train driving along the rails through a train station tunnel at night. Motion Blur. Long Exposure. Edited, Composite Night Skyline. Odaiba, Tokyo, Japan, Asia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

​​Metroul din Cluj va avea în total 19 stații,călătorii pornind din „Țara Moților”, făcând un popas în „Natura Verde”, de unde se vor îndrepta direct către „Cosmos” sau de ce nu, spre „Viitor”, scrie monitorulcj.ro.

Potrivit sursei citate, primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul metroului. Documentația cu privire la întregul proiect a fost publicată pe site-ul instituției, aceasta cuprinzând inclusiv numele stațiilor de metrou. Conform documentelor, perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani, urmând ca metroul să fie finalizat complet la finalul anului 2026. Se preconizează că investiția va ajunge la aproximativ 1,3-1,5 miliarde de euro fără TVA.

Metroul din Cluj-Napoca se numără printre proiectele propuse spre finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cum se vor numi cele 19 stații:

Țara Moților
Teilor
Copiilor
Sănătății
Prieteniei
Natura Verde
Mănăștur
Sfânta Maria
Florilor
Sportului
Piața Unirii
Piața Avram Iancu
Armonia
Piața Mărăști
Transilvania
Viitorului
Muncii
Cosmos
Europa Unită