20 septembrie 2021

1.701 câini fără stăpân pe străzile Constanţei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

8 voluntari ai Animal Society au numărat la jumătatea lunii martie nu mai puţin de 1.701 câini fără stăpân pe străzile Constanţei. Având în vedere faptul că la acea vreme temperaturile erau destul de joase şi că multe patrupede încercau să găsească un loc în care să stea la căldură este foarte posibil ca numărul real al câinilor să fie de 2 ori mai mare.

Identificarea s-a realizat cu ajutorul unei aplicaţii mobile cu care câinii au fost fotografiaţi şi înregistraţi într-o bază de date. Informaţiile obţinute astfel vor contribui la stabilirea şi organizarea planului de acţiune pe care Primăria Constanţa îl va realiza împreună cu Animal Society şi locuitorii oraşului pentru următoarea etapă a proiectului.

Recensământul câinilor fără stăpân este o parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” derulat de Primăria Constanţa în parteneriat cu Animal Society care are ca obiectiv implicarea societăţii civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil în acest domeniu. Amintim că, în perioada 15 februarie – 12 martie, Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului, respectiv campania de sterilizare gratuită. În acest interval, au fost aduse la clinică şi sterilizate 721 de animale de rasă comună.

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa