5 iulie 2022

1.750.000 de timbre de acciză pentru ţigarete, susceptibile a fi false, descoperite la P.T.F. Calafat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit, ascunse în două ansambluri rutiere, cantitatea de 1.750.000 de timbre de acciză pentru ţigarete, specifice Ucraina, susceptibile a fi false. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanţii Biroului Vamal Calafat.

În ziua de 19.01.2022, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni turci, ambii în vârstă de 43 de ani, conducând fiecare câte un ansamblu rutier.

Şoferii transportau conform documentelor prezentate, fructe încărcate din Turcia şi care erau destinate unor societăţi comerciale din Polonia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabinele celor două mijloace de transport, mai multe cutii din carton care conţineau timbre de acciză pentru ţigarete, specifice Ucrainei, susceptibile a fi false.

Totodată, cei doi şoferi turci nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate.

În acest context, poliţiştii de frontieră sprijiniţi de către reprezentanţi ai Biroului Vamal Calafat, au procedat la inventarierea bunurilor în cauză, rezultând o cantitate de 1.750.000 timbre de acciză pentru ţigarete.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanţii Biroului Vamal Calafat, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cei doi şoferi pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Calafat