Publicat: 2 Decembrie, 2015 - 20:08

 Evident, Ziua Naţională a României moderne este momentul de referinţă şi de mândrie şi, de ce nu, de sărbătoare pentru un popor care a suferit atât de mult de-a lungul istoriei.

          Alte feţe, alte metehne, alte moravuri, alte evenimente, că doar vorba aia, aşa le stă bine la români!

          Multe ni s-au mai întâmplat în anul pe care tocmai ne pregătim să-l încheiem: de la cea mai mare creştere economică din rândul ţărilor U.E., la arestări a unor politicieni – arestări cu iz politic se plâng ei, politicieni în alte vremuri de neatins, la  dărâmare de guvern prin demonstraţii de stradă, la apariţia unui guvern de tehnocraţi, un „Guvern al meu” cum îi place Exeelenţei sale Klaus Iohannis să spună, un Guvern apropiat Preşedinţiei şi mai puţin Societăţii Civile, aşa cum tot încearcă să se certifice noii guvernanţi ai domnului Cioloş, cu un Parlament şi o clasă politică învechită, prăfuită, hulită şi acuzată tot mai des de acte grave de corupţie, cu o instituţie din cadrul Parchetului General – DNA – care ne arată că lucrează (oare pentru cine, la comanda cui şi de ce aşa de tărziu) şi un Preşedinte de etnie germană care îşi doreşte, dar nu ştim dacă va şi reuşi, să le arate românilor ce înseamnă să trăieşti într-o „Românie a lucrului bine făcut”.

          Am mai avut şi un incident grav în data de 30 octombrie, în Bucureşti, unde zeci de tineri şi-au pierdut viaţa ca urmare a ignoranţei şi a lipsei de respect pentru lege, pe formula deja de mult consacrată la noi „merge şi aşa”. Ce a urmat, am văzut cu toţii, zile de doliu naţional, precfum şi zile nesfârşite de suferinţă şi regrete eterne.

          Ţara a fost crunt lovită de acest eveniment nefast din istoria ei contemporană, o tragedie naţională care a ocolit planeta, într-un climat european şi mondial aflat sub presiunea permanentă a terorismului fundamentalist islamic.

          Ziua de l Decembrie 2015 a avut toate ingredientele unei zile naţionale, cu depunere de coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut, cu parada militară din faţa Casei Poporului, mai puţin intâlnirea de seară la Palatul Cotroceni, unde gazda, domnul Kalus Iohannis, a evitat în mod diplomatic, o întâlnire, fie ea şi formală, cu fostul preşedinte Traian Băsescu, pe care se vede clar că îl dispreţuieşte total. În felul acesta vom aştepta – de ce nu - un nou an mai bun pentru societatea civilă.

          LA MULŢI ANI ROMÂNI, oriunde vă aflaţi, la voi acasă sau prin lumea largă!

          LA MULŢI ANI, ROMANIA!

 PREŞEDINTE FONDATOR OADO,  Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI