Publicat: 17 Mai, 2012 - 16:30
Share

O casă de licitaţii din New York se pregăteşte să vândă un schelet complet al unui Tiranozaur Rex, însă până atunci acesta este expus într-o sală a casei de licitaţii, acolo unde poate fi văzut de către toţi curioşii, scrie The Guardian.

 Scheletul complet al dinozaurului a fost descoperit în Deşertul Gobi, în urmă cu şapte ani. Tyrannosaurus Baa-tar este o rudă îndepărtată a faimosului Tyrannosaurus Rex, are 9 metri lungime şi o înălţime de peste 2 metri şi jumătate. Până acum, a fost păstrat într-un depozit special din Marea Britanie.

Această specie de tiranozaur este mai veche decât T-Rex iar singurele exemplare au fost descoperite până acum în Asia. Experţii case de licitaţii estimează că preţul de pornire se va situa în jurul valorii de 850 de mii de dolari, însă poate fi achiziţionat chiar şi cu 2 milioane de dolari.

„Atunci când T-Rex a evoluat, braţele scurte s-au transformat şi au devenit mai mari. Este greu de imaginat ceva mai mare decât acest exemplar. Numai craniul are aproape un metru lungime iar fiecare dinte are cincisprezece centimetri. Este destul de înfricoşător. Sperăm că un muzeu va licita pentru el şi îi va oferi o casă adevărată. Chiar şi dacă va ajunge în posesia unui colecţionar privat, în cele din urmă va ajunge într-un muzeu”, a declarat directorul casei de licitație, David Herskowitz.

 Acesta este al doilea tiranosaur care va fi vândut în cadrul unei licitaţii. Primul astfel de dinozaur, botezat Sue, a fost vândut în 1997 pentru sunma de opt milioane de dolari. Licitaţia va avea loc duminică.