25 iunie 2022

10 mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 15.05.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Buzău şi Ilfov, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Mandatele de percheziţie domiciliară au fost puse în aplicare după ce, la aceeaşi dată, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant pe raza municipiului Buzău în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 10 grame de canabis.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, cinci inculpaţi au cumpărat droguri de risc de pe raza municipiului Bucureşti şi au cultivat plante de canabis pe care le-au vândut către consumatori din judeţul Buzău.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 1.200 de grame de canabis, aproximativ 900 de seminţe de canabis, 200 de grame de substanţă pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile, precum şi suma de 2.500 de lei. De asemenea, în judeţul Buzău, la una dintre locuinţele percheziţionate a fost descoperită o cultură indoor de canabis.

În urma activităţilor desfăşurate procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi.

În cursul zilei de 16.05.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău a admis propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpaţii reţinuţi în cauză. Faţă de cel de-al treilea inculpat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, B.C.C.O. Ploieşti, S.C.C.O. Ilfov, B.C.C.O. Bucureşti, precum şi al jandarmilor din cadrul şi I.J.J. Buzău şi B.S.I.J. Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău