19 octombrie 2021

10 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal vizând infracţiuni din domeniul piscicol şi de contrabandă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 20-23 aprilie 2021, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, ai Direcţiei de Ordine Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea şi comisari de mediu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, au derulat o acţiune pentru combaterea braconajului piscicol.

În cadrul operaţiunii, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal vizând infracţiuni din domeniul piscicol şi de contrabandă.

De asemenea, echipe mixte formate din poliţişti şi comisari de mediu au acţionat în Delta Dunării şi la Marea Neagră, pentru combaterea braconajului piscicol.

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care 9 de braconaj piscicol, una de contrabandă, 4 de fals şi uz de fals.

Totodată, poliţiştii au confiscat 1.216 kilograme de peşte, diferite specii (dintre care 21 de kilograme de sturion), 172 de unelte de pescuit confiscate (80 de plase monofilament, 60 de paragate, 23 de ave, 8 vintire şi 1 prostovol), o autoutilitară şi 240 de ţigarete, în valoare totală de aproximativ 59.500 de lei.