Publicat: 26 Noiembrie, 2018 - 13:15
Share
de 400 000 de euro în cadrul competiției „RO SMART în Țara lui Andrei”

OMV Petrom a desemnat câștigătorii competiției „RO SMART în Țara lui Andrei” prin care 10 proiecte de educație, sănătate și infrastructură vor avea acces la fonduri de finanțare totale de 400.000 de euro. De asemenea, proiectele câștigătoare vor primi și sprijin în dezvoltare, prin mentorat din partea OMV Petrom și consultanță pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life Is Hard.
Din cele 250 de proiecte eligibile, 10 proiecte au fost declarate câștigătoare și vor fi implementate în decursul anului 2019.
„Anul acesta am lansat o provocare: să schimbăm România prin tehnologie și am primit peste 250 de idei care veneau cu o rezolvare la diverse probleme din comunități. Proiectele câștigătoare dovedesc că atunci când pasiunea pentru cei din jur si noile tehnologii inovatoare, precum inteligența artificială, robotica se alătură, găsești soluții la probleme pe care mulți le consideră nerezolvabile. Ne bucurăm să vedem astăzi prima generație de proiecte RO SMART, pe care le vom sprijini, astfel încât România să se schimbe prin tehnologie” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.
 „Ingredientele rețetei de transformat imposibilul în posibil, și de mutat munții din loc se regăsesc în inițiativa RO SMART în Țara lui Andrei: excelența , motivația, pasiunea, dedicația, altruismul, compasiunea, talentul și determinarea, spiritul de echipă, leadership, modele demne de urmat. Aceasta este până acum cea mai bună inițiativă în care m-am implicat și cea mai buna investiție a timpului meu. Sunt un norocos ca am avut șansa, împreună cu ceilalți membri ai juriului, să cunosc într-un timp relativ scurt atât de mulți oameni excepționali, adevărate surse de inspirație. Sper sa am șansa sa fiu mult timp parte din aceasta inițiativă!”  a declarat Alex M Dascălu, Managing Director, Founder Institute Bucharest/Romania și membru al juriului RO SMART în Țara lui Andrei.
Proiectele câștigătoare sunt:

MagiCHAT: asistentul terapeutic digital pentru copiii bolnavi de cancer
Asociația MAGICCAMP, București
MagiCHAT își propune să fie un asistent terapeutic digital, cu care copiii bolnavi de cancer pot comunica iar terapeuții pot urmări progresul acestora în procesul terapeutic-educațional. Interacțiunile dintre copii şi MagiCHAT vor fi monitorizate printr-o platformă online de un grup de psihoterapeuți, care vor primi alerte şi vor putea interveni atunci când răspunsurile copiilor sunt îngrijorătoare.

Robotul AV1, ochii și vocea copiilor bolnavi de cancer în școlile din România
Asociația Little People România, București
Proiectul își propune să dezvolte Robotul AV1, un dispozitiv cu ajutorul căruia copiii bolnavi de cancer vor putea asista de acasă la cursurile școlare, fără să fie prezenți fizic în sala de clasă.

Științele - de la teorie la experimentare și motivare în Laurian
Colegiul Național A. T. Laurian, Botoșani
Proiectul își propune crearea unui laborator unic în care știința, tehnologia, ingineria și matematica să fie predate integrat, folosind echipamente și software interactive. În laborator vor fi efectuate lecții virtuale și experimente la materiile chimie și fizică.

Șansă la educație pentru toți!
Asociația Terapie, Sport și Arte, Argeș
Proiectul are drept scop dezvoltarea unei aplicații care să adapteze programa școlară la nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale. Astfel copiii vor avea mai multe șanse la o integrare reală în învățământul de masă. 

Robotul Nao, terapeutul copiilor !
Asociația Centrul Terapeutic Marea Neagră, de Sprijin a Persoanelor cu Autism, Constanța
Proiectul propune introducerea și adaptarea în România a Robotului Nao, cu ajutorul căreia se poate efectua o terapie revoluționară pentru copii cu autism, care îi ajută să-și dezvolte capacitatea de a comunica.