6 decembrie 2021

10 tone de deşeuri din sticlă, oprite la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 10.000 de kilograme de deşeuri din sticlă, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un şofer român în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din sticlă.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 10.000 de kilograme deşeuri din sticlă.

Acestea erau încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie, o societate comercială situată pe teritoriul României, în judeţul Călăraşi.

Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferul automarfarului a prezentat documentaţie de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport rutier.