Publicat: 17 Noiembrie, 2017 - 18:02
Share

În perioada 4-14 noiembrie 2017, s-a desfășurat a 9-a intervenție umanitară de solidaritate internațională cu refugiații în cadrul proiectului ADRA ”Speranță pentru imigranți” în Erbil, Irak, cu sprijinul a 10 voluntari ADRA România, care au oferit asistență medicală și psihologică.

După deplasarea de la începutul lunii august 2017, situația întâlnită în Irak a determinat voluntarii să se reîntoarcă în tabăra de refugiați Hassan Sham U2, pentru a îi sprijini pe cei găzduiți și adăpostiți pentru o perioadă din calea războiului. Asistența medicală și psihologică oferită s-a desfășurat în cadrul singurului spital ADRA, într-o regiune cu 100.000 de refugiați.

Voluntari ADRA România cu profesii diverse, dintre care și cadre medicale, au decis să-și folosească talentele, resursele și timpul pentru a colecta fonduri și materiale necesare pentru a reveni în tabăra din Erbil, Irak. Cu toate că unele dintre materialele aduse au fost blocate, pentru o perioadă, la granița dintre Turcia și Irak, voluntarii a fost în măsură să ofere asistență medicală și stomatologică pentru mai multe persoane.

Una dintre nevoile sesizate cu ocazia primei intervenții umanitare ADRA România de solidaritate cu refugiații a fost lipsa accesului la cărți a refugiaților și dorința acestora de a-și continua educația. În perioada dintre cele 2 intervenții umanitare, voluntarii, sensibilizați de nevoia educațională a copiilor, au colectat cărți primite ca donație, înființând o bibliotecă cu aproximativ 300 de cărți.

”Ne bucurăm că am putut fi de ajutor într-un moment cheie al spitalului. Din cauza tensiunilor armate din zonă, în urma referendumului pentru independența Kurdistanului, spitalul a fost închis, iar voluntarii au fost nevoiți să plece din țară. Venirea noastră acolo a dat speranță voluntarilor și de acum totul va intra în „normal”.”ADRA România a reușit să aducă un strop de speranță refugiaților din tabără, dar și voluntarilor care lucrează pentru spital. Este nevoie de ajutor, în continuare! Dacă ești medic sau asistent medical ai o mare oportunitate de voluntariat și acțiunea ta va face diferența dintre viață și moarte pentru acei oameni necăjiți” a declarat Mihai Brașov, Asistent Manager Voluntar, Coordonator proiect ADRA ”Speranță pentru imigranți”.