Publicat: 27 Septembrie, 2013 - 15:40

Aproximativ 100 de suporteri ai unor echipe de fotbal din Turcia au fost arestați vineri în mai multe cartiere din Istanbul ca urmare a violențelor înregistrate în derby-ul Besiktas-Galatasaray, de duminică, a anunțat canalul NTV.

Arestările au loc într-un context politic sensibil, suporterii celor trei cluburi - Besiktas, Galatasaray și Fenerbahçe - jucând un rol important în protestele antiguvernamentale care au inflamt Turcia în luna Iunie.

Pollițiștii au descins, pentru a efectua arestările, la locuințele suspecților, din cartierele Besiktas, Üsküdar și Kadiköy.

Sute de suporteri ai echipei Besiktas au năvălit în seara de duminică pe teren, cu puțin înainte de sfârșitul meciului dintre echipa lor și Galatasaray, atacând forțele de ordine și polițiștii.

Consiliul disciplinar al Federației Turce de Fotbal a sancționat joi clubul Besiktas, la o amendă de 70.000 de lire turcești (25.000 de euro) și patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, oficialii clubului fiind considerați responsabili de producerea violențelor, din cauza dispozitivului de securitate prea slab.