Publicat: 20 Iulie, 2014 - 11:55
Share

Peste 100 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului au acceptat provocarea de a scoate la licitație un lucru personal sau un produs al activității lor artistice, în cadrul unei campanii de susținere a românismului în Basarabia. Sportivi, actori, cântăreți, pictori, artiști de muzică populară s-au alăturat pe rând campaniei “Vedetele dăruiesc românism”, inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 pe 1 iulie, a.c. 

Produse unice oferite de Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Mihai Mălaimare, Horațiu Mălăele, Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern și  alte nume reprezentative ale teatrului românesc se găsesc începând de astăzi până pe 1 august pe site-ul www.actiunea2012.ro. Toți cei care doresc să intre în posesia albumului “ODEON” oferit de Dorina Lazăr, ceainicului oferit de Maia Morgenstern, caricaturii lui I.L. Caragiale, realizată de Horațiu Mălăele, trofeului dăruit de Alexandru Arșinel sau cărților cu autoraf de la Mihai Mălaimare pot licita acum pentru acestea, contribuind astfel la susținerea tinerilor români de peste Prut.

Campania are ca scop strângerea de fonduri necesare organizării în această vară a unei “Școli de Cultură și Afirmare Românească”, la care vor participa 200 de tineri basarabeni. Până în prezent, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat zece ediții ale școlii , la care au participat, în total, peste 1.000 de tineri etnici români din Republica Moldova. Banii rezultați în urma licitației vor fi investiți în desfășurarea urmatoarei ediții din această vară.

“Din 2011, de când organizăm constant astfel de Școli de Cultură și Afirmare Românească am întâlnit numeroși tineri basarabeni talentați și dornici de afirmare. Aceste școli reprezintă doar un proiect de-al nostru, care alături de manifestațiile stradale, dezbaterile în Parlament și activitățile culturale, au ca scop comun apropierea celor două state românești. Toate acestea necesită numeroase resurse umane și fiananciare, iar colaborarea cu vedete de pe cele două  maluri de Prut e una care ne onorează și ne ajută să mergem mai departe”, a declarat Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pot fi licitate pe site produsele oferite de Grigore Leșe, Dan Negru, Mircea Baniciu, Irina Loghin, Fuego și Corina Chiriac. De asemenea, îi amintim și pe Ovidiu Lipan Țăndărică, Nicu Covaci, Cristian Țopescu, Andreea Răducan, Tudor Chirilă, Mihai Leu, Cătălin Josan, Nicolae Botgros și Tudor Gheorghe, care au sprijinit această campanie încă de la început.