Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 12:30
Share

Digital Nation şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, anunţă 1.000 de burse gratuite pentru cadrele didactice de maxim 35 de ani din Capitală, în programul PROFESOR în ONLINE

Digital Nation şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB), anunţă acordarea a 1.000 de burse integrale de specializare în predarea online, la seria din Octombrie a programul Profesor în Online. Cei care doresc să beneficieze de bursele gratuite oferite de CTMB trebuie să aibă între 18-35 (inclusiv) ani şi să fie cadre didactice cu domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti sau să fie cadre didactice active în Municipiul Bucureşti la momentul înscrierii în program. Înscrierile se fac online, la adresa digitalnation.ro/profesor-online-ctmb, până pe 26 septembrie, în limita locurilor disponibile.

Profesor în Online este un program acreditat de specializare în competenţe digitale care pregăteşte personalul didactic preuniversitar în folosirea platformelor digitale pentru predare şi evaluare, oferindu-le acestor competenţele digitale necesare pentru a susţine ore în oricare din cele 3 scenarii de predare, clasic, online sau hibrid, plus 16 Credite Profesionale Transferabile.

Bursele oferite de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti se aplică pentru următoarea serie a programului Profesor în Online, care se va desfăşura în perioada 30 Septembrie - 20 Octombrie. Înscrierea se face astfel:

- Pasul 1: Completarea formularului de înscriere, disponibil la adresa https://digitalnation.ro/profesor-online-ctmb/

- Pasul 2: Obţinerea unui cod unic de identificare al bursei, primit automat pe adresa de e-mail folosită la completarea formularului de înregistrare

- Pasul 3: Activarea bursei, prin parcurgerea paşilor de înrolare în seria I-B de pe pagina http://digitalnation.ro/profesor-online şi introducerea, în pagina de plată, a codului unic de bursă, care va genera automat o reducere de 100% (gratuitate) per înscris

- Pasul 4: Începerea cursului, după validarea datelor personale folosite la înscriere.

PROFESOR în ONLINE se desfăşoară 100% online şi pregăteşte profesorii în folosirea instrumentelor digitale la clasă, într-un sistem intensiv de 20% teorie şi 80% practică aplicată, timp de 4 ore pe zi, pe o durată totală de 20 de zile. La finalul cursului, absolvenţii primesc un Atestat Profesional de Formare Continuă certificat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), în valoare de 16 credite profesionale transferabile (CPT). Prima serie a programului Profesor în Online este deja în desfăşurare şi are drept cursanţi profesori din toată ţara.

În cadrul cursului informaţiile de bază sunt predate prin webinarii live, disponibile ulterior şi în format înregistrat, iar spaţiul de învăţare virtual este locul în care cursanţii pun în practică noţiunile acumulate, marcând astfel parcurgerea cu succes a fiecărui capitol. Pe parcursul programului, profesorii învaţă cum să predea online de la zero, în format online, mixt şi tip blended learning, folosind instrumente digitale moderne şi multidisciplinare, sub atentă îndrumare a formatorilor şi a mentorilor specialişti.

Noua ediţie de toamnă - extinsă şi acreditată - a programului Profesor în Online vine ca răspuns la nevoile de formare ale dascălilor în contextul şcolii online cauzate de pandemie. Peste 92% din cei 35.000 de profesori care au urmat cursul '˜Profesor în Online' în perioada aprilie-mai 2020 au remarcat o creştere semnificativă a competenţelor de predare în mediul online, iar 98% dintre aceştia şi-au evaluat competenţele nou dobândite de predare in online ca fiind peste medie.

Programul Profesor în Online este disponibil şi prin SEAP, astfel că instituţiile de învăţământ sau administraţiile locale pot acoperi costurile de formare continuă pentru mai multe cadre didactice din aceeaşi şcoală, asemeni Primăriei Capitalei.

***

DIGITAL NATION lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forţei de muncă româneşti.

Eforturile organizaţiei se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) şi DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generaţie de tineri, afaceri şi specialişti calificaţi digital, recunoscuţi pe piaţa economică europeană.

Mai multe detalii pe digitalnation.ro