Publicat: 25 Aprilie, 2018 - 13:10
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat în urma unei acţiuni specifice, 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 111.600 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism în valoare de 9.320 lei, folosit în activitatea infracţională, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În data de 24 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă, pe raza comunei Bivolari.

Astfel, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea drumului ce face legătura între Iaşi şi Bivolari, în vegetaţia din zonă, o persoană, lângă care se aflau mai multe colete învelite în folie de culoare neagră. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbatului, moment în care acesta, profitând de întuneric si vegetaţia abundentă, a fugit către teritoriul statului vecin.

De asemenea, în imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au identificat un autoturism marca Citroen, la volanul căruia se afla cetăţeanul moldovean Constantin C., în vârstă de 29 de ani, însoţit de Vadim B., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 31 de ani, despre care aveau suspiciuni ca sunt implicaţi în activitatea infracţională.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile din R. Moldova despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Cele două persoane identificate în apropierea locului în care au fost descoperite ţigările, autoturismul şi coletele au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări, marca Ashima, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 111.600 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări şi autoturismul, în valoare de 9.320 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Comunicat de presă - IGPF
 

Tag-uri Institutii: