Publicat: 21 Ianuarie, 2019 - 14:03
Share

Românii au prins gustul educaţiei financiare prin joacă. Lansată la jumătatea lunii octombrie 2018, platforma de educație financiară prin jocuri, Ştii cu banii, a înregistrat aproape 10.000 de utilizatori de toate vârstele şi o durată medie a sesiunii de peste 4 minute. În plus, în doar trei luni de la lansare, platforma a înregistrat peste un milion de vizualizări. 
Gândită ca o extensie a portalului SigurantaFinanciara.ro, platforma oferă acces și explicații, în diferite forme și sub diverse tipuri de joc, la peste 150 de termeni financiari utili pentru viața de zi cu zi. 
Ca efect direct al succesului înregistrat de inițiativa Știi cu banii, Provident integrează de acum, în www.sigurantafinanciara.ro, unul dintre cele mai accesate jocuri din platformă – Spânzurătoarea – pentru a da posibilitatea utilizatorilor să acceseze oricând și oriunde jocul. Toţi cei aproape 400 de termeni din cadrul jocului sunt din sfera financiară și a arăta și noilor vizitatori o parte a conținutului disponibil în platforma de educație financiară.
Platforma Ştii cu banii, accesibilă la https://stiicubanii.sigurantafinanciara.ro/, are ca rol educația și contribuția la o viață financiară sănătoasă, într-un mod facil și atractiv, accesibil oricând și oriunde. Astfel, aproape 60% dintre utilizatori au accesat platforma de pe un dispozitiv mobil, fie tabletă, fie telefon. Peste 94% dintre utilizatori folosesc terminate cu sistem de operare Android, iar sub 6% utilizează iOS.
Aproape o treime din utilizatori au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani. Fiecare dintre segmentele de vârstă 35-44 de ani și 55-64 de ani se apropie de o cincime din totalul utilizatorilor. Două treimi dintre utilizatorii platformei sunt femei. Utilizatorii platformei sunt, în proporție de peste 31%, public masculin și, respectiv, aproape 67% feminin. Fiecare dintre segmentele de vârstă 25-34 de ani și 55-64 de ani se apropie de un sfert din totalul utilizatorilor și conduc în clasamentul demografic, iar poziția a treia este ocupată de categoria 35-44 de ani.
Utilizatorii Știi cu banii se bucură de 12 jocuri, cu diferite praguri de dificultate, care combină divertismentul cu educația financiară, trecând de la noțiuni elementare, până la întrebări aplicate, totul cu scopul de a transmite mai clar și mai eficient informațiile care pot asigura o mai bună sănătate financiară pentru români.
Despre Provident Financial România 
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai important furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.
Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de 102 milioane de euro. Provident este al doilea cel mai mare angajator britanic din România și unul dintre cei mai mari angajatori din ţara noastră, cu peste 2.300 de angajați. 
Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1 milion de euro. Comunicat de presa al Provident Financial România
 

Tag-uri Institutii: