10 august 2022

101 drepturi de practică pentru verificatori de proiecte şi experţi tehnici, în urma primei zile de examene organizată de Ministerul Dezvoltării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

926 de candidaţi înscrişi, cu 1.636 de opţiuni de examinare, au susţinut, în perioada 18-21 iulie, examenele de atestare tehnico-profesională pentru verificatori de proiecte şi experţi tehnici, anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

În acest moment, procedura de corectare a celor 1.748 de fişe de examinare predate de către candidaţi este în plin proces de desfăşurare şi au fost deja publicate rezultatele obţinute de către candidaţii care au susţinut examenele luni, 18 iulie, în prima zi a sesiunii. Astfel, cei 331 de candidaţi care au optat pentru domeniile rezistenţă mecanică şi stabilitate pentru construcţii, siguranţă şi accesibilitate în exploatare, igienă, sănătate şi mediu înconjurător, securitate la incendiu pentru instalaţii, precum şi instalaţii de alimentare cu gaze aferente construcţiilor au obţinut 101 drepturi de practică.

Examenele, de tip test-grilă şi fără probă orală, au fost organizate cu sprijinul facultăţilor de profil din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara, care au asigurat spaţiile necesare desfăşurării susţinerii examenelor şi au desemnat câte cinci membri pentru fiecare comisie regională de examinare.

Totodată, au fost convocate toate cele 19 comisii centrale de examinare şi au fost organizate 54 de examene diferite, în funcţie de opţiunile candidaţilor privind profesia reglementată în care au solicitat accesul (verificator de proiecte sau expert tehnic) şi, după caz, nivelul de atestare tehnico-profesională (Nivelul I sau Nivelul II).

Sesiunea din iulie 2022 este de anvergura celei din decembrie 2021, prima organizată în condiţiile noii proceduri de atestare tehnico-profesională, în urma căreia, după analiza celor 1.707 de fişe de examinare predate, au fost obţinute iniţial 621 drepturi de practică şi, după analiza contestaţiilor, încă 78 de astfel de drepturi.