Publicat: 12 Noiembrie, 2015 - 14:42
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență a Grupului de Nave Constanța un cetățean român care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 101 kilograme pește, fără documente legale.

În data de 11.11.2015, în jurul orei 10.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța — Punctul de Lucru Midia, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, în zona de competență, o autoutilitară marca Dacia Logan înmatriculată în județul Tulcea, condusă de cetățeanul român F.D., în vârstă de 44 de ani.

În urma controlului, în portbagajul autoutilitarei a fost găsită cantitatea de 101 kilograme pește din specia novac, depozitată în trei lăzi de plastic, pentru care bărbatul domiciliat în județul Tulcea nu a prezentat documente de proveniență și transport.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întregii cantități de pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținere și transport a peștelui fără documente legale', faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din OUG 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în PTF Constanța Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în PTF Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială din municipiul București, 300 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 30.000 lei, dacă ar fi originale.

În data de 11.11.2015, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Constanța Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul București.

Administratorul societății comerciale în cauză este o femeie în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 300 de jucării (mașinuțe din plastic cu telecomandă), care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 30.000 lei dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate', faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION