Publicat: 14 Noiembrie, 2013 - 20:56
Share

Tabloul ”Silver Car Crash (Double Disaster)” semnat Andy Warhol a fost vândut la licitație, miercuri, pentru suma record de 105 milioane dolari, a anunțat casa Sotheby’s, citată de Reuters.

"Silver Car Crash (Double Disaster)" face parte dintr-o serie intitulată "Death and Disaster" creată de Andy Warhol în 1963. Ea a fost expusă în public o singură dată pe parcursul ultimilor 26 de ani. Celelalte trei pânze din serie sunt expuse în muzee din New York, în Elveţia şi la Viena.

Precedentul record de preţ pentru o operă de Andy Warhol a fost de 71,72 milioane dolari.

Având dimensiunile de 2,43 metri x 4 metri, opera lui Warhol se compune din două panouri. Panoul stâng conţine o serigrafie cu 15 fotografii ale unui accident de automobil, iar panoul drept este un vast dreptunghi argintiu.

Pictat de Andy Warhol în 1962, pictura aparţinea unui colecţionar privat de aproape 20 de ani.

e parcursul licitaţiei organizate de casa Sotheby's, miercuri, tabloul "Untitled (Yellow Tar and Feathers)" de Jean-Michel Basquiat (decedat în 1988) a fost adjudecat cu 25,925 milioane de dolari, iar pictura "A.B. Courbet" de germanul Gerhard Richter a fost cumpărată cu 26,495 milioane de dolari.