Publicat: 15 Decembrie, 2016 - 08:39
Share
Au început să vină VIP-urile lui Țiriac

Astăzi se deschide tradiționala partidă de vânătoare organizată de Ion Țiriac pe domeniul de vânătoare de la Balc pentru a 12-a oară.

La eveniment, omul de afaceri Ion Ţiriaca invitat o seamă de nume sonore ale lumii economice şi politice din Europa.

Miercuri seara, pe aeroportul internaţional din Oradea au sosit creatorul de modă italian Stefano Ricci, prinţul Dimitrie Sturdza, fiind deasemenea aşteptaţi şi Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto omonim, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler și Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa. 

Vânătoarea de mistreţi, crescuţi în mod special pe cele peste o mie de hectare ale domeniului, se organizează  în trei goane, din care două în prima zi, iar a treia în ziua următoare, la final având loc fotografia de grup, cu trofeele. 

Zeci de săteni din comuna Balc sunt plătiți, cu ziua, pentru a ajuta la goana vânatului, fiecare dintre ei urmând să primească 50 de lei pe zi, plus o anumită cantitate de carne de mistreţ. 
O echipă de medici veterinari va verifica fiecare carcasă de porc mistreţ şi va preleva probe pentru depistarea paraziţilor trichinella spiralis. După stabilirea rezultatelor de laborator, carnea este oferită unor cămine sociale sau se trimite spre fabrici de mezeluri din vânat. 

 Ţiriac este în proces cu statul român în chestiunea concesiunii domeniului, al cărei termen ar fi expirat  în 2015. Terenurile împădurite ale domeniului cinegetic sunt disputate de omul de afaceri şi Romsilva.

Localizare: 

Geolocation is 47.2977602, 22.5335297