Publicat: 12 Iulie, 2014 - 15:43
Share

Olimpicii români au obţinut unsprezece medalii (şase medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz), la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 - 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă). Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1) Chimie: medalii de aur - Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint - Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

2) Matematică: medalie de aur - Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint - Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz - Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

3) Informatică: trei medalii de aur - Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

4)  Fizică: două medalii de argint - Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Lotul olimpic revine în ţară vineri, 11 iulie, ora 20:05 (ora aterizării aeronavei), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.