24 ianuarie 2022

11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată.

Video: https://youtu.be/q8DbXpi8bCc

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în judeţul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie calificată, în judeţele Braşov, Ialomiţa şi Bacău.

Membrii grupului, sub pretextul că ar avea calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu, ar fi exercitat acte de violenţă şi ameninţări cu acte de violenţă, iar, ulterior, ar fi sustras diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

Acţiunea urmăreşte identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Poliţiştii pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la poliţie, în vederea audierii.

Activităţile se desfăşoară de către poliţişti specializaţi de investigaţii criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în colaborare cu poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Braşov şi Serviciului Criminalistic Braşov, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi ai Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, alături de luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din judeţele Braşov, Ilfov şi Călăraşi, precum şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiza Informaţiilor, din cadrul Poliţiei Române. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române