8 octombrie 2022

11 percheziţii domiciliare într-un dosar privind infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive

Scales of Justice, Lady Justice, law library concept, Law books in the background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 4 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în două cauze distincte.

Astfel, în cadrul primului dosar, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2022, în judeţul Galaţi, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În perioada ianuarie – 4 august 2022, membrii grupului infracţional organizat ar fi efectuat operaţiuni de procurare şi livrare de produse despre care ar fi ştiut că produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la 1.047,85 de grame din compusul psihoactiv 3 – Chloromethcathinone (3-CMC).

În cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 4 august a.c., poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au prins, în flagrant delict, o persoană, după ce aceasta ar fi comercializat 56 de comprimate de ecstasy.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – august 2022, trei persoane ar fi acţionat în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi ar fi procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din judeţul Galaţi cel puţin 314 grame de substanţă solidă, sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3 – CMC) şi 137 de comprimate de ecstasy.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cele două cauze, în judeţele Galaţi şi Giurgiu, au fost descoperite şi ridicate 33,55 grame de cannabis, 131 de comprimate ecstasy şi diverse cantităţi de 3 – CMC, precum şi 14.000 de euro şi 20.220 de lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus în cele două dosare reţinerea, pentru 24 de ore, a 8 persoane, în cursul zilei de astăzi, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Brăila şi Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al jandarmilor Brigăzii de Jandarmi Mobilă Bacău şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto Pixabay