Publicat: 5 Septembrie, 2017 - 13:13

Marţi, polițiștii din Maramureș au efectuat 11 percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de tăieri ilegale și furt de arbori, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 460.000 de lei.

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au efectuat 11 percheziții domiciliare la sediile sociale și punctele de lucru ale unor agenți economici și la locuințele unor persoane fizice, din trei localități din județul Maramureș.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

Valoarea prejudiciului cauzat prin tăierile ilegale de material lemnos este de aproximativ 460.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, înscrisuri care au legătură cu activitatea infracțională și material lemnos deținut fără documente legale de proveniență.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.