27 mai 2022

12 ambulanțe destinate transportului, în condiții de terapie intensivă, a nou-născuților

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marți, 3 mai 2022, la sediul MAI, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, a avut loc evenimentul prilejuit de recepția a 12 ambulanțe destinate transportului, în condiții de terapie intensivă, a nou-născuților aflați în stare critică.

Noile ambulanțe, dotate cu tehnică și echipamente medicale performante, vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și vor contribui la creșterea calității misiunilor de răspuns la urgențe, pe zona de neonatologie.

În cadrul ceremoniei, ministrul Afacerilor Interne a precizat: „Cele 12 ambulanțe de transport pentru nou-născuți în stare critică, care vor fi distribuite la nivel regional și care intră în dotarea IGSU, reprezintă un proiect pentru viață! Un proiect care va contribui la salvarea de vieți fragede care au nevoie de protecție și de intervenții rapide. ”

Totodată, ministrul Nicolae BODE a apreciat eforturile pe care structurile de intervenții în situații de urgență le-au făcut pentru atragerea unor fonduri externe nerambursabile semnificative, care au permis modernizarea sistemului pe mai multe paliere și creștere a eficienței intervențiilor. În acest context, oficialul a amintit că numai în ultimii trei ani, în dotarea structurilor de intervenție la urgențe medicale au intrat 821 de ambulanțe pentru serviciile de ambulanță și 465 pentru SMURD, precum și faptul că în cadrul financiar 2014-2020, la nivelul domeniului situațiilor de urgență, au fost accesate 33 de proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro.

Referitor la aceste proiecte, ministrul de interne a transmis: „Voi susține inițiative de acest gen, pentru că doar astfel vom reuși să creștem reziliența sistemului de urgență și va fi împlinit obiectivul nostru, al tuturor ,acela de a salva cât mai multe vieți.”

La activitatea de astăzi de la sediul Ministerului Afacerilor Interne au mai participat secretarii de stat ai MAI, membri ai conducerii ministerului, inspectorul general al IGSU și reprezentanți ai altor instituții.
Sursa foto: MAI