Publicat: 8 Mai, 2014 - 14:41
Share

În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări-Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au depistat, în prima saptamâna a lunii mai a.c., 12 cetăţeni străini în situaţii ilegale,  pe raza capitalei.

Astfel,în data de 7 mai a.c., poliţiştii au depistat cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, în vârstă de 29 şi 37 de ani, ambii cu identitate declarată, din Irak. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că unul dintre aceştia, la momentul depistării, figura în evidenţele specifice cu document de tolerat şi nu respecta regimul tolerării, existând riscul sustragerii de la măsura de îndepărtare de pe teritoriul naţional.

Cel de-al doilea a intrat ilegal în ţară, în cursul anului trecut, solicitând o formă de protecţie internaţională. Cererea sa a fost respinsă prin hotărâre definitivă şi irevocabilă de către instanţă de judecată. 

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au dispus măsura îndepărtării sub escortă şi au condus cetăţenii străini la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul naţional. Totodată, pe numele acestora, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.
                                                         
Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, contribuind, alături de celelalte autorităţi publice din municipiul Bucureşti, la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii bucureşteni.