Publicat: 13 Aprilie, 2013 - 12:12
Share

12 firme româneşti participă, în perioada 9–14 aprilie 2013, la Târgul internaţional de produse din industria mobilei şi a decoraţiunilor interioare - Salone del Mobile Milano - cel mai creativ eveniment de design de mobilă din Europa.

Ministerul Economiei, in colaborare cu APMR, patronatul de ramura, au organizat participarea sub pavilion national a firmelor romanesti din acest domeniu. La ediţia din acest an, pe o suprafaţă de 410 mp, expun următoarele companii: GLC Mob Arad, Ghildus Design System, Stone Charme, Montecristo Mobili, Simex Group, Alro International, Country Elements, Ecomatrix, Maria Production, Quadra Invest, Sessio.EU, Sic NRG.

Salonul prezinta cele mai importante noutati din industria decoratiunilor interioare, inovatie aplicata in creatie si design aplicat. Firmele si specialistii din domeniu vor lua parte la seminariile organizate pe parcursul evenimentului, vor avea intalniri de lucru cu asociatii de profil, firme de distributie, atat din Italia, cat si din alte tari din afara spatiului comunitar, creându-se astfel reale posibilitati pentru creşterea exporturilor şi pentru identificarea unor noi oportunitaţi de atragere de investitii in tara noastra.

La aceasta editie, s-a reusit prezentarea pe plan international a unor branduri noi, care pot reusi in timp sa devina parteneri pentru firmele din UE si din lume.

Participarea la acest targ aduce un extraordinar beneficiu exportatorilor romani, iar experienţa acumulată, în competiţia cu Italia si cu alte tari recunoscute in domeniu, pe linia designului de produs, va facilita industriei din tara noastra sa dezvolte importante colaborari pe piaţa internationala.

La ediţia din 2013 a Salone del Mobile Milano sunt asteptati un număr de 290.000 de vizitatori iar dintre expozanti, peste 75% sunt din afara Italiei.