Publicat: 15 Decembrie, 2014 - 11:36

Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

"În cursul zilei 15.12.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Fraudelor, efectuează 12 percheziții domiciliare pe raza Municipiului București și județelor Ilfov și Vrancea, fiind vizate domiciliile persoanelor cercetate în cauză și sediile unor societăți comerciale în vederea combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală.

În fapt s-a reținut că persoanele vizate, printre care și reprezentanții unor companii prestatoare de servicii de protecție și pază ar fi creat un circuit infracțional format din mai multe de societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2014.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în contabilitatea societăților comerciale au fost înregistrate achiziții fictive reprezentând servicii care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat aproximativ cu 18 milioane de Lei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.l lit. c și alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

Au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane ce vor fi aduse în fața organelor de urmărire penală în vederea audierii".

În funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu noi informații.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE"