19 august 2022

12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Update: PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

În urma acţiunii derulate marţi, 10 mai, de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Constanţa şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, opt muguri de substanţă vegetală, două grindere şi foiţe pentru confecţionat ţigarete, precum şi 7.980 de lei şi 14.110 euro, dar şi şase autoturisme.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, obiecte vestimentare şi alte obiecte specifice desfăşurării activităţii de prostituţie.

12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism, 11 dintre acestea fiind conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea acestora, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

În cursul zilei de ieri, 11 mai, cei 11 au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind admisă propunerea pentru opt dintre aceştia, iar, faţă de ceilalţi trei, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cu privire la cea de-a douăsprezecea persoană, aceasta se află încarcerată în Penitenciarul Poarta Alba, unde execută o pedeapsă privativă de libertate.

Din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada 2020-2022, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei şi ar fi beneficiat, în mod direct sau prin intermediari, de sume de bani, în lei şi valută, provenite din aceste activităţi, care au fost desfăşurate atât în mai multe oraşe din România, cât şi în străinătate.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Constanţa.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Poliţia municipiului Constanţa, birourile de investigare a criminalităţii economice Mangalia şi Medgidia, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Vrancea, Ialomiţa, Tulcea, Prahova, Bacău, Călăraşi, Galaţi şi Buzău.

Sursa foto: Pixabay