Publicat: 29 Septembrie, 2020 - 11:54
Share

Digital Race for the Cure 2020, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri în scop oncologic pentru femei, a adunat peste 40.200 de participanţi din 32 de ţări europene

1.237 de români au luat parte la Digital Race for the Cure, iar cu susţinerea lor, tot atâtea femei vor beneficia de analize medicale gratuite

Timp de 3 zile, Europa a devenit roz, prin participanţii Digital Race for the Cure. Peste 500.000 de euro au fost strânşi pentru a fi folosiţi de către ONG-urile partenere Think Pink Europe, în programele de prevenţie, depistare a cancerului şi suport oferit pacientelor oncologice.

Fundaţia Renaşterea a fost susţinută de 1.237 de persoane, rezidente în Bucureşti, Măgurele, Buzău, Timişoara, Bacău, Sibiu, Barcelona, Roma, Bruxelles, Praga, care au donat, s-au plimbat 3 km sau au alergat 5 km, pentru a susţine Campania de Prevenţie şi Depistare Precoce a Cancerului.

Între cele 115 de echipe care au susţinut Fundaţia Renaşterea şi strângerea de fonduri din România se numără şi cele ale celebrităţilor precum Andreea Esca, Ada Condeescu, Inna, Iuliana Tudor, Alice Peneaca, Alexandra Dinu, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, Atena Boca sau, dar şi ale echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid care s-au înscris în cursa digitală. Înscrierea fiecărui participant a constat într-o donaţie minimă de 50 lei, care se va transforma în investigaţii medicale gratuite pentru femeile din mediul rural, dar şi în acţiuni de susţinere a pacientelor oncologice din România. Lider, atât în ceea ce priveşte numărul de persoane înscrise, cât şi a fondurilor strânse, este Echipa Fundaţia Superbet, cu 204 membri şi donatori.

Toate echipele participante pot fi găsite pe: www.raceforthecure.eu/ro/Participants

Seria evenimentelor dedicate luptei împotriva cancerului va continua cu a 20-a ediţie a Iluminării în Roz. Pe 1 octombrie - Ziua Naţională de luptă împotriva Cancerului de Sân, Spitalul Clinic Colţea va îmbrăca culoarea speranţei. Într-un an marcat de incertitudini, evenimentul organizat de Fundaţia Renaşterea dedicat informării femeilor ca prevenţia şi depistarea precoce le poate salva viaţa, pledează pentru accesul pacienţilor oncologici la tratament şi al tuturor femeilor la diagnostic.

Mulţumim pentru implicare, sponsorilor şi susţinătorilor evenimentelor:

Race for the Cure - Digital 2020:

Sponsor diamond: Fundaţia Superbet, Fundaţia Globalworth

Sponsori gold: Splendor, Pfizer

Sponsori silver: Cosmopolis, Novartis

Sponsori bronze: Roche, Catena, Banca Transilvania, MSD

Eveniment susţinut de CEC Bank

Iluminare în Roz - 1 octombrie 2020

Parteneri: Cosmopolis, Globalworth Foundation, Fundaţia Superbet, Novartis

Sponsor gold: Pfizer

Sponsori silver: Roche, Banca Transilvania

Eveniment susţinut de: CEC Bank, Pantene, Luxten

Parteneri media: PRO Tv, Agerpres

*** Informaţii despre Fundaţia Renaşterea

Fundaţia Renaşterea este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2001, care a primit statut de Organizaţie de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundaţiei Renaşterea este aceea de a promova importanta prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân şi de col uterin, de a oferi investigaţii medicale gratuite şi consiliere pacienţilor oncologici.

În ultimii 18 ani, Fundaţia Renaşterea a obţinut rezultate remarcabile în ceea ce priveşte informarea femeilor din România, despre importanţa depistării precoce a cancerului şi a oferit peste 87.000 de investigaţii medicale în cele două centre medicale pe care le deţine în Bucureşti. În plus, cu susţinerea partenerilor săi, Fundaţia a achiziţionat şi operat două Unităţi Medicale Mobile care au oferit în regim de gratuitate investigaţii pentru 21.870 de femei ce locuiesc în zone rurale, unde rata mortalităţii este crescută din cauza depistării tardive a afecţiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer în stadii avansate, din cauza lipsei informaţiilor şi a barierelor de ordin geografic şi financiar.

*** Iluminare în roz

Alăturându-se Iniţiativei Mondiale de Iluminare în Roz că simbol al luptei împotriva cancerului de sân, anual, la 1 octombrie, Fundaţia Renaşterea organizează evenimentul - Iluminare în roz a unor clădiri reprezentative din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară. În 2014, în urma demersurilor făcute de Fundaţia Renaşterea, Senatul Roman a declarat 1 Octombrie - Zi Naţională de luptă Împotriva Cancerului de Sân. Anul acesta, pentru a 3-a oară consecutiv, la 1 octombrie, Globalworth Tower se va ilumina în roz, în semn de solidaritate cu campania Fundaţiei Renaşterea.

Câteva dintre clădirile reprezentative ale lumii care s-au îmbrăcat în culoarea speranţei sunt: Empire State Building New York - SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai - China, Muzeul Britanic din Londra - Anglia, Opera din Paris - Franţa. În Bucureşti, au fost iluminate în roz: Ateneul Român (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul Naţional (2003), clădirea C.E.C. (2004) şi Biblioteca Centrală Universitară (2005), Muzeul Naţional de Artă (2006), Cercul Militar Naţional (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucureşti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justiţie (2011), Banca Naţională a României (2012), Academia de Studii Economice (2013), Muzeul Naţional al Ţăranului Român (2014), Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila (2015), Muzeul Naţional de Artă al României (2016), Globalworth Tower şi City Tower (2017), Ateneul Roman (2018), Palatul Ministerului Agriculturii (2019).

Tag-uri Institutii: