27 iunie 2022

128.400 doze de vaccin Moderna au sosit astăzi în ţară

Coronavirus Covid-19 Protection and Vaccine. Doctor drawing up solution from vaccine bottle and filling syringe injection for patient vaccination in medical clinic, Coronavirus in background

Distribuie pe rețelele tale sociale:

128.400 doze de vaccin Moderna sosesc astăzi, 28 mai a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 42.000 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 43.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 43.200 doze.

Până în prezent, 1.110.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 648.769 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV