1 octombrie 2022

13 arme letale, neletale şi arbalete, precum şi aproape 9.500 de cartuşe au fost confiscate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

13 arme letale, neletale şi arbalete, precum şi aproape 9.500 de cartuşe au fost confiscate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor de la două persoane, un bărbat fiind reţinut.

Miercuri, 24 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la imobilele deţinute de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Diosig şi de o femeie, de 27 de ani, din municipiul Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit 10 arme, dintre care trei arme letale, lungi şi alte 7 arme neletale, de diferite tipuri şi calibre, 3 arbalete, 9.428 de proiectile neletale, de diferite calibre, 14 săgeţi cu vârf metalic, 6 lunete şi un amortizor, toate deţinute ilegal, persoanele în cauză nefiind autorizate să deţină, să poarte sau să folosească arme letale sau neletale supuse regimului autorizării.

Toate armele şi muniţia descoperite au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au reţinut pe bărbatul, de 50 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor