Publicat: 11 Februarie, 2016 - 08:58

Alți 13 copii din Argeș, suspecți de infectare cu bacteria E.coli, au ajuns în timpul nopții de miercuri spre joi la spital.
 
De asemenea, alți 14 copii sunt internați în spitalele din Capitală.

DSP Argeş a demarat o anchetă epidemiologică, hotărând ca toţi bebeluşii din Argeş să fie văzuţi de medicii de familie.

Medicii de la Marie Curie au stabilit diagnosticul: infecţie cu bacteria E coli pentru o parte dintre bebeluşii aduşi în stare gravă din Argeş şi Dolj şi investigaţiile continuă, însă toţi cei internaţi au complicaţii renale. Bacteria E coli este un infecţie digestivă extrem de gravă ce le atacă micuţilor toate organele.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Piteşti spune că ei nu au depistat bacteria. „Nouă nu ne-a ieşit nimic la coprocultură. Toxina se depistează foarte greu, chiar şi la şapte zile de boală”, a explicat directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Dana Toader.

Medicii spun că această bacterie se poate găsi în apă, în carne, pe legumele şi fructele crude. „Totdeauna vom spune pentru copiii care sunt în etapa aceasta de diversificare, cum o numim noi, ca toate alimentele să fie foarte bine spălate li foarte bine fierte. Fierbere la 100 de grade. Același lucru pentru carne, obligatoriu. Acelaşi lucru pentru ouă”, a subliniat medicul Mihaela Bălgrădean, informează digi24.ro

De două săptămâni valul de îmbolnăviri în rândul nou-născuţilor a început să se extindă. 

 Un alt nou-născut din Craiova a fost adus de urgenţă în Capitală şi este suspectat că ar fi fost infectat cu E.coli.

Rudele nou-născuţilor dau de înţeles că de fapt sursa îmbolnăvirilor ar fi spitalul din Piteşti. Părinţii reclamă modul în care medicii s-au ocupat de copii. 

În plus, un copil a murit în primele zile de la descoperirea acestor cazuri.