28 mai 2022

13 decembrie 2021, ora 13.00 Rafila, Arafat și Gheorghiță, față-n față cu romii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Luni, 13 decembrie 2021, la ora 13.00, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, secretarul de stat Raed Arafat și col. dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, vor discuta în direct, on-line, cu 1.000 de romi din administrația publică și comunitățile de romi din România despre vaccinare. Aceasta întâlnire are rolul de a clarifica importanța vaccinării și de a combate toate teoriile conspirației și fakenews-urile despre vaccinare.

Dezbaterea este organizată de către Agenția Națională pentru Romi (ANR, instituție aflată în subordinea primului ministru și în coordonarea SGG), iar discuția va fi moderată de către dl. Iulian Paraschiv, președintele ANR. Această întâlnire vine ca urmare a faptului ca și în comunitățile de romi gradul de vaccinare este redus. Președintele ANR încearcă cu ajutorul autorităților centrale să elimine fricile despre vaccinare, care au cuprins și comunitățile de romi. Dezbaterea va beneficia de traducere în/din limbile română și romani.

Această acțiune va fi continuată de o campanie la nivel național, direct în comunitățile de romi, unde cei 1.000 de participanți vor explica romilor din comunități de ce nu trebuie să se teamă de vaccinare.

Reprezentanții presei pot urmări această dezbatere accesând următorul link:

https://www.facebook.com/AgentiaNationalaRomi,

iar eventualele întrebări le pot trimite on-line, la finalul discuției, pe contul de Facebook al ANR. Cele mai interesante intervenții/întrebări ale jurnaliștilor vor primi din partea președintelui ANR cărți despre limba și istoria romilor.

Foto: facebook ANR