Publicat: 27 Noiembrie, 2015 - 21:03
Share

Pompierii din cadrul ISU 'Drobeta' au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor calificat a 11 persoane cu afecțiuni medicale, pentru salvarea a două persoane și pentru îndepărtarea pericolului provocat de tencuială desprinsă de pe un hotel, dar și de un aparat de aer condiționat desprins de pe fațada unui bloc.

Joi, 26.11.2015., la ora 8.20, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Tr. Severin a intervenit cu o autospecială, pentru îndepărtarea unui aparat de aer condiționat, ce punea în pericol siguranța trecătorilor, fiind amplasat pe exteriorul unui bloc de locuit. Aparatul de aer condiționat se desprinsese și se afla în pericol de cădere, de la etajul 2, al unui bloc situat pe str. Petre Sergescu din municipiul Dr.Tr. Severin.

Joi, 26.11.2015., la ora 08.26, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Tr. Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare ușoară și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe DN 56A, pe raza localității Șimian, între un autotren și un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă încarcerată, (conducătorul autoturismului — bărbat cu vârsta de 67 ani) care a fost extrasă din autoturism de către echipajul de descarcerare. Victimei, care prezenta traumatisme minore i-au fost acordate măsuri de prim-ajutor, fiind transportată la UPU de către echipajul SMURD. De asemenea, la accidentul rutier au fost asigurate măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Joi, 26.11.2015, la ora 10.15, Detașamentul de Pompieri Drobeta Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție, la solicitarea SAJ, pentru scoaterea unei persoane cu probleme medicale căzută într-o râpă, pe str. Jidoștiței din localitatea Gura Văii. Pompierii au scos bărbatul, în vârstă de 46 de ani, în condiții de siguranță dintr-o râpă cu adâncimea de cca. 15 m, după care echipajul SAJ i-a acoradt îngrijiri medicale.

Joi, 26.11.2015, la ora 13.22, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Tr. Severin a intervenit pentru îndepărtarea a cca. 3 mp de tencuială de pe fațada Hotelului Traian, care punea în pericol siguranța trecătorilor. Echipa de alpiniști a ISU 'Drobeta' a intervenit cu mijloacele din dotare pentru degajarea în condiții de siguranță a tencuielii de la etajul 12 al unui hotel situat pe b-dul Tudor Vladimirescu, în municipiul Dr.Tr. Severin.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Plt. Maj. Ramona NISTOR