18 octombrie 2021

13 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Maramureş, Braşov, Ilfov, Buzău şi Olt

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Maramureş, Braşov, Ilfov, Buzău şi Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 1 ianuarie 2012 – 21 decembrie 2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale, din judeţul Olt, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, operaţiunile desfăşurate cu alte societăţi comerciale, refuzând să prezinte organelor fiscale documentele legale, fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 769.577 de lei.

5 persoane urmează a fi aduse la sediile unităţilor de poliţie, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

La activităţi participă poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele Maramureş, Braşov, Ilfov, Buzău şi Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.