Publicat: 11 Iunie, 2020 - 11:53
Share

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează 13 percheziţii în Bucureşti, Vrancea şi Dolj la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite că, prin prezentarea unor date nereale, ar fi obţinut finanţare pentru 3 autoturisme şi un utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate ilegal către persoane din afara ţării.

La data de 11 iunie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează 13 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Vrancea şi Dolj, la locuinţele unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infracţională formată din mai multe persoane ar fi indus în eroare funcţionarii a două societăţi de leasing din Bucureşti.

Pentru obţine finanţarea solicitată, membri grupării ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a două societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti şi Giurgiu, intrând astfel în posesia a 3 autoturisme şi a unui utilaj agricol.

Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate fără drept, contrar contractelor încheiate, către persoane din afara ţării, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, cauzând astfel un prejudiciu de 192.797 euro şi 140.155 lei.

Poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi la sediul I.P.J. Vrancea.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti cu atribuţii de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Vrancea şi Dolj, sprijiniţi de specialişti criminalişti din cadrul serviciilor criminalistice Vrancea şi Dolj, precum şi de echipe din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.Comunicat de presă - IGPR
 

Tag-uri Institutii: