6 iulie 2022

13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de camătă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doi bărbaţi, din judeţul Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, în urma mai multor percheziţii domiciliare desfăşurate în cursul zilei de ieri, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de camătă.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în oraşul Ungheni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de camătă.

În fapt, din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că, în perioada 2016-2021, persoanele în cauză ar fi oferit, în repetate rânduri, cu titlu de împrumut, sume de bani, pentru care, ulterior, ar fi perceput dobândă.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri, telefoane mobile, laptopuri şi 1950 de euro.

În baza probatoriului administrat, faţă de 2 bărbaţi, de 44 şi 45 de ani, din Ungheni, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie analizată oportunitatea luării altor măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române – Brigada Operaţiuni Speciale Târgu Mureş.

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, specialişti criminalişti, precum şi poliţişti din cadrul celorlalte servicii operative şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş.

***

Precizăm faptul că, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş