19 iunie 2021

13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat 13 percheziţii, în judeţul Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă.

4 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie a.c., persoanele în cauză ar fi achiziţionat ţigarete, care provin din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat în judeţul Vrancea.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate peste 35.000 de ţigarete, care nu aveau timbre fiscale aplicate, susceptibile a proveni din contrabandă.

Faţă de o femeie, de 41 de ani şi un bărbat, de 40 de ani, a fost dispusă cercetarea sub control judiciar, pentru 60 de zile.

La activităţi, au participat poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, specialişti criminalişti, echipe de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice continuă cercetările.