Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 21:42
Share

 Un act normativ prin care  aproximativ 1.300 artisti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate in 2009 de catre guvernul Boc va fi aprobat cel mai probabil de Guvern la inceputul saptamanii viitoare, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Avem posibilitatea sa facem acest lucru si probabil luni vom adopta actul normativ care nu acorda ceva in plus, ci da inapoi ceea ce aveau si ceea ce in mod nemeritat li s-a luat in urma cu cativa ani", a spus Ponta.

Urmatoarea sedinta de guvern este programata la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a anuntat ca la rectificarea bugetara din luna septembrie Guvernul va adopta o ordonanta prin care vor fi redate drepturile financiare actorilor si celorlalte categorii asimilate.
"La rectificarea din luna septembrie putem sa adoptam si Ordonanta prin care drepturile pe care Traian Basescu si Emil Boc le-au taiat sunt reluate - deci nu dam ceva noi in plus - exact drepturile pe care le-au avut, cred ca din 2003 sau 2004, acea indemnizatie. Nu e in niciun caz vorba de o avere si e vorba despre o mie si ceva de persoane, mari artisti, mari valori. Putem si avem capacitatea sa punem din nou legea in actiune", a spus Ponta.