Publicat: 24 Septembrie, 2018 - 16:34
Share

Poliţisti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit 13.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul unor misiuni specifice desfășurate în zona de responsablitate, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoprit un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, despre care aveau informaţii că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, în habitaclul căruia se găseau mai multe colete care conţineau cartuşe cu ţigări.

În cele 26 colete s-a descoperit cantitatea totală de 260.000 ţigarete (13.000 pachete). Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizarii autoturismului, folosit la activitatea infracţională, în valoare de 23.280 lei, precum şi a ţigaretelor descoperite, cu o valoare estimată de peste 121.050  lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

 

Prins la volanul unui tractor fără permis de conducere

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au depistat în trafic un bărbat care conducea un tractor cu remorcă, deşi nu avea permis de conducere.

În data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, au oprit în localitatea de frontieră Ştefăneşti, un tractor marca John Deere cu remorcă, condus de cetăţeanul român Danut C., în vârstă de 46 de ani.

Cu ocazia verificărilor, bărbatul a declarat că nu are documente asupra sa, motiv pentru care colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că bărbatul în cauză nu deţine permis de conducere.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tag-uri Geo: