5 iulie 2022

138 de cupluri din Sectorul 6 vor să adopte un copil

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La sfârşitul anului 2021, 138 de persoane sau familii domiciliate pe raza Sectorului 6 deţineau atestatul care le conferă dreptul de a adopta un copil, cu 73 mai mulţi faţă de 2020, când erau înregistrate doar 65 de cupluri.

În aceeaşi perioadă, 20 de copii aflaţi în sistemul de protecţie au primit, prin intermediul instanţelor, măsura de încuviinţare a adopţiei.

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, în prezent, 19 minori sunt declaraţi adoptabili şi pot ajunge într-o familie, iar alţi cinci sunt în curs de a li se definitiva situaţia.

Cei care doresc să înfieze unul sau mai mulţi copii sunt asistaţi şi încurajaţi atât prin legislaţia specifică, cât şi prin setul de servicii pus la dispoziţie în cadrul acestui proces. Doar că primul pas este să primească atestatul de părinte adoptator care se eliberează în baza unui proces de evaluare a situaţiei medicale, sociale şi economice.

La nivelul DGASPC Sector 6, un serviciu specializat oferă informaţii complete despre procedura de atestare, de încredinţare şi încuviinţare a adopţiei, precum şi programe de pregătire pentru viitorii părinţi.

Persoanele care doresc să adopte un copil pot obţine informaţii accesând link-ul:

https://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectia-copilului_doc_13_birou-adoptii-si-postadoptii_pg_0.htm, unde vor găsi toate informaţiile necesare.

De asemenea, informaţii pot fi solicitate Biroului Adopţii şi Post Adopţii la numărul de telefon 021.317.63.11 sau la sediul din Aleea Istru Nr. 4, (zona Prelungirea Ghencea), Sector 6, Bucureşti.