Publicat: 14 Noiembrie, 2014 - 15:52
Share

    Anual, pe 14 noiembrie, pe întreg globul, se sărbătoreşte Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului.
    Tema generală stabilită pentru 2014 de către Federaţia Internaţională a Diabetului este alimentaţia sănătoasă, esenţială pentru obținerea și menținerea unui mai bun control glicemic la pacienţii cu diabet, dar şi pentru prevenirea acestei afecţiuni.
    Sanofi România are o tradiţie în a derula campanii de informare, educare şi prevenţie cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului, toate acțiunile fiind centrate pe nevoile pacienților.
      Pornind de la nevoia de educare în vederea alegerii unei alimentaţii echilibrate, Sanofi va desfăşura anul acesta o amplă campanie, derulată la nivel național, având ca principale obiective:educarea persoanelor cu diabet cu scopul de a-i ajuta să facă alegerile alimentare corecte, prin mesajul ”E uşor să mănânci echilibrat. Alege corect”, creșterea gradului de conștientizare în rândul populaţiei cu privire la importanţa alimentaţiei echilibrate în prevenția diabetului, prin mesajul ”Începe-ți ziua cu un mic dejun sănătos”,activități pentru educarea persoanelor cu diabet.
    Campania Sanofi dedicată persoanelor cu diabet se va desfăşura în 21 de centre medicale specializate din 13 oraşe. Acţiunea debutează în preajma zilei de 14 noiembrie, urmând a fi susţinută pe parcursul întregului an 2015.
     Circa 700.000 de persoane cu diabet vor avea acces la materiale educative referitoare la principii şi exemple de alimentație sănătoasă, în contextul în care specialiștii susțin că dietă echilibrată contribuie semnificativ la atingerea  şi menţinerea controlului glicemic. Campania va fi implementată cu sprijinul activ al comunităţii medicale. Astfel, peste 350 de medici diabetologi vor fi implicaţi în proiect.
    Pentru a crește gradului de conștientizare în rândul populaţiei a importanţei alimentaţiei echilibrate în  prevenția diabetului, campania Sanofi va fi completată cu mesajul „Începe-ţi ziua cu un mic dejun sănătos! O alimentaţie echilibrată poate preveni diabetul zaharat de tip 2”, care va fi lansat prin intermediul TV în Ziua Mondială a Diabetului şi în data de 15 noiembrie.
      În România, în 2014, 37% dintre români nu iau micul dejun, conform unui studiu IPSOS, şi se expun astfel riscului de a dezvolta boli de nutriţie.
     Detalii despre program, precum și materiale educative sunt disponibile pe website-ul www.complete-life.ro.
      Prin intermediul acestei platforme, orice persoană interesată poate afla informații avizate de specialiști despre ceea ce înseamnă diabetul, cum poate fi gestionat mai ușor, dar și despre modul în care putem preveni apariția acestei afecțiuni prin optimizarea stilului de viață. Spre exemplu, Calculatorul Indicelui de Masă Corporală ne arată dacă avem o greutate normală, dacă suntem supraponderali sau obezi, iar Calculatorul de Carbohidraţi ne ajută să facem alegerea corectă pentru o alimentaţie echilibrată în glucide.

Emil S.